Η ProTrack off road tech, ιδρύθηκε το 2006 ως αποτέλεσμα της ανάγκης  για  δημιουργία, παράλληλα με την αγάπη για το αυτοκίνητο και ειδικότερα την τετρακίνηση.

Από το 1989 ως και το 2005 το κύριο αντικείμενο των εργασιών μας, ήταν στον χώρο της μελέτης κατασκευής και επισκευής εξειδικευμένων ηλεκτρονικών μηχανημάτων και μηχανημάτων CNC που απευθύνονταν στους χώρους της χαρακτικής και των επιγραφών αλλά και στον χώρο της ξυλοβιομηχανίας.
Αποτέλεσμα αυτών των εργασιών μας, ήταν, το 2002 μαζί με τους συνεργάτες μας, να παρουσιάσουμε στην αγορά τις πρώτες εξ' ολοκλήρου Ελληνικές φρέζες CNC.

Η ενασχόλησή μας με το 4χ4, ξεκίνησε ως hobby το 1999 με την ανακατασκευή και μετατροπή ενός m38a1.
Πολύ γρήγορα διαπιστώθηκε η ανάγκη για βελτίωση των εκτός δρόμου δυνατοτήτων, και η έλλειψη μπλοκέ διαφορικών από την αγορά για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, μας οδήγησε στην κατασκευή ενός locker ελεγχόμενου με πεπιεσμένο αέρα. Το αποτελέσμα μας άφησε απόλυτα ικανοποιημένους, και μας έκανε να σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο της αξιοποίησης του επαγγελματικά.

Αξιοποιώντας λοιπόν την εικοσαετή μας εμπειρία και τη γνώση από τον χώρο των κατασκευών, αρχίσαμε το 2005 να σχεδιάζουμε  και να δοκιμάζουμε lockers και για άλλα αυτοκίνητα. Η επιτυχία των πρώτων αυτών Ελληνικών locker, μας έδωσε το κίνητρο ώστε από το 2006 και μετά, να ασχολούμαστε αποκλειστικά με το 4χ4 και την βελτίωση του.

Σήμερα και μετά από τέσσερα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας του ProTrack locker σε εκδρομικά αλλά και σε πολλά αγωνιστικά αυτοκίνητα και προκειμένου να μπορούμε να ανταποκριθούμε στην συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση, προχωρήσαμε στην μετατροπή όλων των μηχανημάτων μας σε CNC και τον ανασχεδιασμό όλων μας των διαφορικών.

Έτσι, αυτή τη στιγμή η ProTrack διαθέτει ένα cnc plasma κοπής με δυνατότητα και για τέταρτο άξονα (κοπή στην περιφέρεια σωλήνας), ωφέλιμου 1χ2Μ και πάχους μέχρι 20mm, ένα cnc τόρνο Φ350χ1000mm και μία φρέζα τεσσάρων αξόνων με δυνατότητα για πέμπτο.

Για το μέλλον, σχεδιάζουμε περισσότερα νέα προιόντα, ανταποκρινόμενοι συνεχώς στις ανάγκες σας.

Για την ProTrack off road tech,
Μιχάλης Θεολογίτης